-->
sigla SenzoFit

SenzoFit - corpul tau si tehnologia noastra fac o echipa perfecta.

Ce este epilarea definitiva cu laser? Proceduri de epilare cu laser.

cea mai moderna metoda de eliminare a parului inestetic


ETERNA NEVOIE DE EPILARE

     Cu totii avem nevoie sa aratam bine! Ce poate sa ne strice imaginea mai tare decat parul crescut inestetic in anumite zone ale corpului. Fie ca este pe picioare, pe fata, pe spate, inghinal sau in zona axilei, parul a fost considerat mereu un accesoriu inestetic al corpului nostru. Inca din antichitate, oamenii au cautat diverse metode de indepartare a parului corporal. Dezavantajul acestor metode era acela ca trebuiau repetate la un interval regulat de timp, pentru ca, orice am fi facut, parul continua sa creasca.

     Odata cu evolutia tehnologiei au aparut metode din ce in ce mai noi de indepartate a parului, iar cea mai revolutionarea dintre ele este Epilarea cu LASER.

un corp epilat este un corp atragator
epilare definitiva cu laser
epilare cu laser

Ce este epilarea Laser?

Epilarea definitivita cu laser inseamna eliminarea folicului de par de la nivelul pielii cu ajutorul unei unde laser. Spre deosebire de epilarea clasica (cu ceara) unde parul este smuls din piele, dar foliculul ramane si produce in continuare un nou fir de par, in cazul epilarii laser vorbim despre eliminarea definitiva a folicului de par, astfel incat acesta sa nu mai produca niciodata un alt fir de par. Acesta este si motivul pentru care acest tip de epilare se mai numeste si epilare progresiva definitiva.

     Spre deosebire de epilarea IPL (lumina pulsata), in cazul epilarii cu laser nu avem contraindicatii. Procedura de epilare cu laser poate fi aplicata oricui fara a fi restrictionati de culoarea pielii pacientului sau de culoarea firului de par.

     Spre deosebire de metoda IPL (epilarea cu lumina pulsata) care nu poate fi aplicate pe pielea bronzata pentru ca exista riscul de arsuri, epilarea cu laser este complet sigura. Nu prezinta nici un risc viitor!

un corp epilat este un corp atragator

Lama, crema de epilat, epilator, IPL sau LASER?

     Cea mai mare diferenta dintre toate aceste tehnici de epilare este reprezentata de timpul dintre sedinte. In cazul epilarii cu lama, parul reapare dupa 1-2 zile. In cazul epilarii cu crema de epilat, parul apare dupa circa 3-5 zile. Epilarea cu ceara ne asigura o perioada de 1-2 saptamani fara par si tot atat timp avem si in cazul epilarii cu epilatorul. Marea diferenta din acest punct de vedere o face tehnica de epilare cu laser care indeparteaza parul pentru totdeauna.

un corp epilat este un corp atragator
epilarea laser te scapa de foliculita
epilare cu laser

Senditele de epilare laser te scapa de foliculita

O alta diferenta intre epilarea cu Laser si restul tipurilor de epilari este aceea ca dupa o sedinta de epilare cu laser nu exista riscul aparitiei foliculitei. Ce este de fapt foliculita: este o afecțiune a firelor de păr și este cauzată de obicei de bacterii sau infecții fungice. Aceasta se manifestă sub forma unor mici puncte roșii la nivelul firelor de păr sau prin iritații ale pielii. Foliculita este întâlnită atât la femei, cât și la bărbați, iar dacă nu este tratată la timp, se poate agrava și poate provoca afecțiuni mai grave ale pielii. Datorita eliminarii folicului din piele dispare riscul aparitiei foliculitei, riscul ca unele fire de par sa creasca pe sub piele si sa produca inflamatii locale.

un corp epilat este un corp atragator

Cate sedinte de epilare cu laser sunt necesare?

     Ca sa intelegeti de cate sedinte aveti nevoie pentru a scapa definitiv de parul nedorit trebuie sa intelegeti ciclul de viata al unui fir de par. Fiecare celula care produce un fir de par are un ciclu de viata format din 3 stadii:

  • 1 Stadiul Anagen
  • 2 Stadiul Catagen
  • 3 Stadiul Telogen

     In stadiul 1, papila dermica a firului de par este complet conectata la derm si este plina cu melanina, fapt ce permite undei laser sa incalzeaza celula, lucru ce duce la distrugerea acesteia si eliminarea ulterioara din piele.

     In stadiul 2, papila dermica a firului de par este deconectata partial de la derm si are un nivel cam la 50% al melaninei, lucru ce face ca unda laser sa aiba un efect partial asupra celulelor aflate in stadiul Catagen.

     In stadiul 3, papila dermica este complet deconectata de la derm si are o concentratie de 10% a melaninei, fapt ce face ca laserul sa nu aiba nici un efect asupra celulelor aflate in stadiul Talogen.

un corp epilat este un corp atragator
epilare definitiva cu laser
epilare cu laser

Cum functioneaza epilarea cu laser ?

O celula parcurge un ciclu complet, trecand prin cele 3 stadii, o data la 30-35 de zile. Astfel, se intampla ca pe orice portiune din pielea noastra sa gasim simultan celule care se afla in toate cele 3 stadii. Statistic, doar 20% din foliculii de par se gasesc simultan in stadiu ANAGEN, restul se gasesc in stadiul Catagen sau Telogen. Deci, la o sedinta laser putem sa eliminam maxim 20% din firele de par care se gasesc la nivelul zonei pe care aplicam procedura de epilare.

Teoretic, o medie de 8 sedinte ar trebui sa fie suficient pentru a scapa de mai mult de 90% din par, dar rezultatele variaza de la persona la persona si sunt influentate de:

  • Culoare pielii
  • Culoarea firului de par
  • Grosimea firului de par
  • Adancimea radacinii
  • Zona tratata
  • Sexul si varsta clientului
  • Statusul hormonal

*Cel mai important este respectarea stricta a intervalului dintre sedinte. Nerespectarea intervalului de 30-35 zile intre primele 6 sedinte de epilare definivita duce la scaderea succesului acestei proceduri.

un corp epilat este un corp atragator

Epilarea cu laser se poate face orice zona a corpului si pe fata

     In practica, se stie ca fiecare client trebuie sa efectueze un numar de 6-8 sedinte pentru a obtine aceasta epilare definitiva pe zona corpului si un numar de 8-10 sedinte de epilare cu laser pentru zona fetei. Cu ajutorul epilarii cu laser scapam de parul nedorit de pe fata si scapam de foliculita care apare pe corp in urma aplicarii altor tehnici de epilare (ceara, lama, zahar etc.). Pretul unei sedinte de epilare definitiva cu laser este influentat de dimensiunea zonei de pe care doriti sa scapati de par.

un corp epilat este un corp atragator
unda laser trateaza foliculita
;

Doresti o programare?

completeaza formularul de mai jos si te vom contacta noi pentru a-ti raspunde la intrebari si pentru stabilirea unei sedinte!

incearca o sedinta de epilare laser

simplu, rapid, sigur
nume:
telefon:
email:
PROGRAM FUNCȚIONARE
Luni - Vineri:
08:30 - 21:00
Sâmbătă:
09:00 - 17:30
SENZOFIT
Prima pagină
Programări Online
Preturi servicii
Epilare Laser
Ce este EMS?
BLOG
INFORMAȚII CONTACT
Telefon:
0737.785.668
Email:
office@senzofit.ro
LOCALIZARE
Iasi - Str. profesor Ion Paul Nr. 2A, bloc Metropolitan
localizare SenzoFit

Copyright SenzoFit 2022suna la SenzoFit
contact SenzoFit